luni, 18 februarie 2019

Freud Museum




Lansare de carte 


Ioana Scoruș 


Librăria Humanitas Ploiești 


22 februarie 2019




    Editura Polirom și Librăria Humanitas Ploiești vă invită vineri, 22 februarie, ora 17:00, la lansarea volumului Freud Museum de Ioana Scoruș, recent apărut în colecția EGO.Proză a Editurii Polirom.
Va vorbi, alături de autoare: Simona Antonescu
Va modera: Christian Crăciun
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
    Aflat în pragul vîrstei a treia sau chiar în mijlocul ei, fiecare narator din volumul de povestiri al Ioanei Scoruș face o confesiune, fie autoironic, fie cinic, deseori înflăcărat, dar mereu însoțit de o mult mai tînără femeie, căci nedreptatea îmbătrînirii poate fi amăgită doar alături de o parteneră în floarea vîrstei. Uneori, totul se face țăndări, precum cupa de cleștar a unui împărat al Japoniei, păstrată într-un muzeu londonez și furată pentru a-i oferi iubitei un ceai verde japonez. Alteori, viața continuă chiar și în urma unei tragedii: din disperarea morții soției însărcinate se naște o carte semnată de autor cu un pseudonim feminin. Dar ce te faci cînd pseudonimul prinde viață și afli că femeia respectivă chiar există? Și ce te faci cînd știi totul despre Pound, cînd regizezi un mare spectacol pentru a-ți impresiona iubita, ea însăși scriitoare, dar nu ai reușit să-i înțelegi cartea? Povestire cu povestire, Freud Museum explorează relația de unu la unu, singura capabilă să revitalizeze interesul pentru viață.
    Ioana Scoruș (n. 1968) este psihanalist. A semnat rubrica Scriitornicul din suplimentul cultural LA&I și a publicat numeroase articole, interviuri, cronici de carte și poezie în revistele Dilema, România literară, Convorbiri literare, Timpul etc. A publicat o plachetă de versuri (Iubiri imperfecte), două romane (Povestea unei sinucideri; Un an din viața Liubei B.) și o carte de interviuri (Paradoxurile psihanalizei în România). La Editura Polirom a mai publicat, împreună cu Ion Vianu, volumul În definitiv... (2018).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu