sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Pe urmele Orient Express-ului




Întâlnirile Centrului de Studii Turce 


Universitatea din București 


9 ianuarie 2018





   Centrul de Studii Turce vă invită la o nouă întâlnire dedicată istoriei și civilizației otomane și turce având de această dată ca temă călătoria între Orient și Occident.
   La început de an, CST vă propune o incursiune în povestea Orient Express-ului, prin prezentarea filmului documentar Pe urmele Orient Express-ului. Producție a Institutului Lumii Arabe din Paris, documentarul a fost realizat cu ocazia expoziției Il etait une fois l`Orient Express în 2014. Evenimentul include și o vizită virtuală a expoziției de la Institutul Lumii Arabe și un reportaj cu momentele principale din making off.
   Vizionarea va fi urmată de o dezbatere referitoare la impactul Orient Express-ului pentru călătoria modernă moderată de lect. univ. dr. Alexandru-Murad Mironov și lect. univ. dr. Silvana Rachieru.
   Sur les traces de l'Orient Express - realizatori Eric Darmon și Gilles Gauthier, 2014, productie Institut du Monde Arabe și Memoire Magnetique, 30'
   La visite - realizator Johann Demarigny, prezentare Claude Mollard, comisarul expoziției, 20'
   Le making-off - producție Yannis Koikas, realizator Johann Demarigny, 20'
Documentarele sunt în limba franceză, fără subtitrare.
Evenimentul face parte din seria de prelegeri lunare Intâlnirile Centrului de Studii Turce coordonată de lect. univ. dr. Silvana Rachieru.
Intâlnirea va avea loc în sala 8, parter, Facultatea de Istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu