miercuri, 7 noiembrie 2018

Sala de bal




Lansare de carte 


Anna Hope 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


7 noiembrie 2018




   Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 7 noiembrie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului Sala de bal de Anna Hope, considerat replica britanică la Zbor deasupra unui cuib de cuci.
   Pe fundalul verii caniculare a anului 1911, la sfârșitul epocii edwardiene, Sala de bal proiectează o poveste de iubire pe un tărâm potrivnic – azilul Sharston din Yorkshire, unde o mână de oameni are puterea de a decide cine poartă stigmatul nebuniei și cine îndeplinește criteriile normalității.
   Scriitoarea britanică Anna Hope va participa prin Skype la acest eveniment. Vor prezenta cartea Ana Barton, scriitoare, Simona Preda, scriitoare, doctor în istorie și Vlad Stroescu, psihiatru, iar moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.
   O fată sparge geamul halei sufocante în care lucrează, ca să lase lumina și aerul să pătrundă. Gestul ei, mai degrabă simbolic, are consecințe dramatice, disproporționate. În azilul în care este internată, femeile și bărbații au dreptul să se întâlnească doar vinerea, în somptuoasa sală de bal, unde valsează pe dalele lucioase ale pardoselii nesfârșite, în timp ce orchestra de pe scenă interpretează Strauss și Debussy. Anna Hope construiește o poveste neliniștitoare, spusă din trei puncte de vedere, ale celor trei personaje principale Ella Fay, fata de condiție modestă, de o frumusețe și o putere de care nu e conștientă, John Mulligan, pacientul traumatizat de drama familiei lui, și, contrapus lor, Charles Fuller, medicul obsedat de eugenetică.
Accestul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu