vineri, 23 noiembrie 2018

Oameni de geniu în știință




Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu 


Iași 


25 noiembrie 2018





    Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași și Asociația Noua Acropolă Iași vă invită la o serie de conferințe dedicată câtorva dintre personalitățile marcante ale științei, abordând și o fațetă mai puțin cunoscută a lor: cea de filosofi sau căutători ai răspunsurilor la marile întrebări.
   Primul eveniment din această serie va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018, ora 12:00, la Palatul Culturii. Conferința va fi dedicată lui Pitagora, matematician și filosof grec care și-a lăsat puternic amprenta asupra științei moderne prin teoriile sale despre numere, geometrie, teoria sunetelor sau mișcările corpurilor cerești. Faptul că personalități precum Platon, Isaac Newton, Copernic și Kepler s-au autodeclarat urmași ai săi, ne face să credem că este cineva asupra căruia merită să stăruim în încercarea de a-l înțelege mai bine.
    Fiecare conferință va prezenta viața și momentele semnificative prin care aceștia au trecut, precum și principiile umaniste care i-au ghidat în activitatea și în descoperirile lor.
    Realizate într-un format succint, cu spațiu pentru întrebări și discuții, fiecare prelegere își propune să aducă publicul mai aproape de marile personalități de geniu din fizică, astronomie, medicină, psihologie și alte domenii care acum fac parte integrantă din cunoașterea umanității.
Toate conferințele se vor desfășura în Sala Ștefan Procopiu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon 0741.394.303 sau printr-un e-mail pe adresa na-iasi@noua-acropola.ro.
    Coordonatorii acestui proiect sunt Marius Andro, director Noua Acropolă Iași și dr. ing. Monica Nănescu, șef Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu.
    Noua Acropolă din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu