Cluj - Napoca
2 - 4 noiembrie 2018
De vineri până duminică centrul Clujului este gazdă pentru
60 de producători, meșteri populari și artizani reuniți din toate colțurile
tării cu produse gastronomice și meșteșugărești.
Producătorii aduc la Cluj roade bune de toamnă și hrană
adevărată, autohtonă - preparate tradiționale Cordiș atestate din Șimleul
Silvaniei, brânză maturată de la Cund, de la Manufactura de Brânză, burduf de
la ciobanii bistrițeni, plăcinte tradiționale întinse de Turnu dar și plăcinte
muntenești, poale-n brâu botoșănene, miere de la Dej, must proaspăt de Vrancea
și vinuri clujene, dulciuri bănățene, cozonac domnesc, dulcețuri și siropuri de
pe Dealurile Uilei, zacuști de hribi de la Bacău, conserve bune de toamnă și
dulcețuri fine atestate tradițional de la Tina, telemea de la ciobanii sibieni,
legume de la producători locali, toate gustoase si pe degustate, cum cere
tradiția la Piața Țărănească!
Li se alătură meșteri populari locali, dar și invitați din celelalte
provincii istorice și tineri artizani cu lucruri lucrate manual cu drag și
migală - țesături, port tradițional, zgardane, bijuterii, ceramică, cojoace,
obiecte din lemn, jucării, lavandă, marochinărie, cosmetice naturale, porțelan,
lumânări decorative și multe altele.
Haideți!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu