marți, 9 octombrie 2018

Povestiri de ținut în palmă




Lansare de carte 


Yasunari Kawabata 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


18 octombrie 2018




    Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 18 octombrie, ora 19:00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la o seară japoneză dedicată lansării volumui Povestiri de ținut în palmă de Yasunari Kawabata, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Flavius Florea.
    La eveniment vor participa Cristina Bazavan, jurnalist cultural, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei și Serban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii .
    În partea a doua a evenimentului, în cadrul atelierului japonez, vom discuta despre un fenomen extrem de popular în Japonia, observarea impresionantului frunziș al toamnei, koyo, un spectacol al naturii din a doua perioadă a anului ce rivalizează cu înflorirea cireșilor din sezonul de primăvară, și despre tehnica picturii în sumi-e, un exercițiu de virtuozitate al artei peisagistice japoneze.
    "Kawabata mai degrabă pictează decât scrie. Publicate inițial în reviste, aceste povestiri sunt adevărate petale risipite dintr-un buchet, alcătuind o simfonie de parfumuri și culori ce ne permite să reconstituim toată paleta primului scriitor japonez care a primit Premiul Nobel, în 1968. Maestru al stilului auster, adept al fragmentarului, Kawabata își farmecă încă o dată cititorii.“ –Le Temps
    Eveniment desfășurat în parteneriat cu Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru și cu Fundația Calea Victoriei. Accesul este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu