sâmbătă, 29 septembrie 2018

Busola




Lansare de carte 


Mathias Enard 


Librăria Humanitas, Cilmigiu, București 


2 octombrie 2018




    Vă invităm la evenimentul de lansare a romanului câștigător al prestigiosului premiu Goncourt, Busola, de Mathias Enard, apărut la Editura Nemira, în colecția Babel, în traducerea lui Cristian Fulaș.
    Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pe 2 octombrie, de la ora 19:00, alături de Cristian Fulaș, Carmen Mușat, Marius Constantinescu și Dana Ionescu, redactor șef la editura Nemira.
    Carte nocturnă, care te învăluie cu ritmurile ei muzicale, cu erudiția ei, cu umorul dulce-amar, Busola este o călătorie, o declarație de admirație și o mână întinsă, ca un pod între Occident și Orient, între ieri și mâine, clădit pe inventarul secolelor de fascinație.
    La Viena se înnoptează, iar Franz Ritter, muzicolog sedus de Orient, în zadar încearcă să adoarmă. Între veghe și vis, între nostalgie și febră, prind contur amintiri fără număr, de la Istanbul, Alep, Damasc, Palmira, Teheran, precum și umbra unei iubiri imposibile.
    "Iată un text profund melancolic, pentru că toate idealurile personajelor sunt spulberate brutal de ecourile prezentului imediat, care se fac auzite – războiul din Siria, distrugerea Palmirei… De altfel, cartea le este și dedicată sirienilor.“ (Le Monde)
     Mathias Enard, născut în 1972, studiază civilizațiile arabe și persane și petrece mult timp pentru cercetare în Orientul Mijlociu. În prezent predă la Barcelona, traduce din limba arabă și scrie despre arta islamică. În 2003 debutează cu romanul La Perfection du tir, care va fi recompensat cu mai multe premii pentru francofonie. Confirmă apoi în 2008 cu Zone, un roman scris într-o singură frază lungă de 500 de pagini, pentru care câștigă nu mai puțin de 6 premii literare. În 2010 publică Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți (tradusă la editura Nemira în 2017), un mare succes de critică, pentru care primește premiul Goncourt des lycéens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu