miercuri, 29 august 2018

Târgul Olarilor




Artă și meșteșug popular românesc 


Piața Mare, Sibiu 


ediția a 52-a, 1 - 2 septembrie 2018





    Sâmbătă, 1 septembrie 2018 și duminică, 2 septembrie 2018, meșterii olari vă invită la târg în Piața Mare din Sibiu. Cel mai longeviv eveniment cultural al județului, Târgul Olarilor marchează, cea de-a 52-a ediție, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri.
    După o tradiţie veche de decenii, Sibiul găzduiește în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie, peste 100 de olari, români, maghiari și sași, din cele mai reprezentative şcoli de olărit din România: Obârşa, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare și Corund, precum și invitaţi din Ungaria. Aceştia vor dezvălui tainele modelajului în lut și vor etala oale și ulcele realizate în stil tradiţional, obiecte decorative cu tentă modernă şi ceramică figurativă.
   Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului, oferite de Ion Retezeanu, din Găleşoaia, judeţul Gorj; de asemenea, copiii pot deprinde tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în cadrul atelierelor susținute de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş) și de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich.
   Vă aşteptăm, aşadar, să reîntâlniţi olarii şi produsele lor, să vă târguiţi şi să duceţi acasă roadele talentului şi muncii acestor meşteşugari.
   Ediția 2018 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul-Junii Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.
Programul evenimentului:
   Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 1 şi 2 septembrie 2018, în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9:00 - 20:00.
Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.
Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu