joi, 16 august 2018

Mozaic de mărgele




Luminița Pujuna 


Galeria de Artă Elite Prof Art, București 


16 august 2018




" Visele Luminiței Pujina întrupate de apa mărilor și oceanelor.
   După o călătorie la malul mării, Luminița Pujina a lansat primele lucrări cu perle și scoici, iar apoi a rămas doar la perlele de mici dimensiuni, care au reprezentat substanța viitoarelor sale opere de artă.
   Creatoarea desenează, pe lemn, schița viitorului tablou. Apoi se așterne un strat fin de lipici. (Atenție, dacă stratul este mai gros, perlele se afundă în el, iar eșecul este asigurat).
   Cu un obiect ascuțit, de cele mai multe ori cu o scobitoare, Luminița Pujina pune perlă lângă perlă, mai întâi conturul cu o culoare mai închisă. Etapa următoare este reprezentată de montarea celorlalte perle, de culori mai deschise.
   Căutătorii de perle fac incursiuni periculoase pentru a aduce la suprafață perlele strălucitoare, tezaure de sidef valorificate apoi în bijuterii de mare preț.
   Acum, perlele dau viață personajelor lumii divine, ori din istoria terestră. Toată creația lui Dumnezeu, în primul rând, natura inepuizabilă, este oferită muritorilor de rând pentru a le oferi șansa nemuririi." (Aristotel Bunescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu