vineri, 27 aprilie 2018

Cânepa - trecut, prezent și viitor




Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea 


Bacău 


27 aprilie 2018




    Expoziţia temporară prezintă publicului aspecte cu privire la istoricul, cultivarea şi utilizările acestei plante mai puţin folosită în zilele noastre. Sunt prezentate elemente care vizează trecutul cânepei, atât pe teritoriul țării noastre unde folosirea cânepei are o tradiție milenară cât şi în restul lumii, aspecte care dovedesc contribuţia adusă de această plantă la dezvoltarea societăţii umane. Prezentul este surprins prin modul de cultivare, prelucrare şi utilizare atât a fibrelor cât şi a seminţelor. Viitorul prefigurat de cercetarea şi ameliorarea soiurilor de cânepă pentru obţinerea unei productivităţi mai mari, cât şi adaptabilitate la nevoile cultivatorilor şi a legislaţiei în vigoare.
    Cânepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se aruncă, totul e valorificat, iar produsele obţinute sunt folosite de la fabricarea banalei funii până în industria cosmetică sau auto.
    Participanţii la vernisaj au posibilitatea să viziteze şi expoziţiile permanente din cadrul subunităţii Vivariu (expoziţiile de păsări exotice cântătoare şi de ornament, reptile/amfibieni autohtone şi exotice, peşti autohtoni şi exotici, rase de porumbei).
Manifestarea se desfăşoară sub egida Centenarului Marii Uniri.

Vă aşteptam!
Cu deosebită consideraţie,
Manager
Dr. Gabriela Gurău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu