joi, 1 martie 2018

Amintiri din copilărie




Arta plastică contemporană românească 


Mihail Solodchi 


Muzeul Ion Creangă, Iași 


1 - 25 martie 2018




   Muzeul Național al Literaturii Române Iași vă invită să vizitați, în perioada 1-25 martie 2018, expoziția Amintiri din copilărie. Ilustrații de Mihail Solodchi organizată la 
Muzeul Ion Creangă.
   Expoziția are la bază lucrările de grafică ale artistului Mihail Solodchi și surprinde în imagini toate momentele importante din Amintirile povestitorului din Humulești. Cele 25 de desene în tuș redau grafic binecunoscutele întâmplări descrise în Amintirile din copilărie  iar juxtapunerea de imagine și text conturezează creația literară a lui Ion Creangă.
   Expoziția Amintiri din copilărie. Ilustrații de Mihail Solodchi, împreună cu toate evenimentele organizate în cadrul Zilelor Ion Creangă, ediția a VIII-a, marchează începutul activităților dedicate sărbătoririi unui secol de când "bojdeuca de căsuță” cum o numea Ion Creangă, a fost deschisă pentru vizitatori.
  Mihail Solodchi s-a născut în 1950 în Republica Moldova și a absolvit în 1969 Școala Republicană de Arte Plastice „I. Repin” din Chișinău, secția pictură. Până în 2013 a fost profesor de arte plastice la Liceul teoretic din Grinăuți – Republica Moldova. În tot acest timp a avut multiple participări la expoziții de grup, realizând lucrări de ceramică, sculptură în lemn și pictură. Paralel a lucrat și lucrează ca pictor iconar și sculptor.
Coordonatori proiect: Andreea Tacu și George Drîmbei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu