joi, 1 februarie 2018

Bucătăria flamandă în trei tablouri




Incursiuni în Galeria de Artă Europeană 


Cosmin Ungureanu 


Muzeul Național de Artă al României, București 


7 februarie 2018




   Bucătărie flamandă în trei tablouri, cea de-a treia conferință a seriei Incursiuni în Galeria de Artă Europeană, susținută de Cosmin Ungureanu va avea loc miercuri, 7 februarie, de la ora 16:00 în Galeria de Artă Europeană!
   Conferința propune publicului un inventar de teme, motive și semnificații articulate în reprezentarea interiorului domestic, la Anvers, în intervalul 1608-1660.
   Cele trei tablouri, pictate de Frans Snyders, David Teniers și David Ryckwert, au în comun nu atât tema bucătăriei, cât mai cu seamă practica asamblajului. Subiectului principal, cu alte cuvinte, îi este anexată o tematică secundară, în cheie mitologică, religioasă sau morală, care amplifică narativitatea imaginii livrând în același timp interpretarea ei.
    Această incursiune, prin urmare, va încerca să deslușească această rețea de semnificații, urmărind, în același timp, influențele mai timpurii, din ambianța flamandă a anillor 1550-80, respectiv din Italia septentrională a anilor 1580-85, precum și asimilarea anumitor motive figurative din pictura olandeză a anilor 1630-50.
Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
Muzeul Național de Artă al României
Calea Victoriei nr. 49-53
miercuri-duminică, orele 10:00-18:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu