luni, 8 ianuarie 2018

Lupta de la Vaslui - Podul Înalt




Muzeul Județean Ștefan cel Mare 


Vaslui 


10 ianuarie 2018





   Muzeul Județean Ştefan cel Mare Vaslui – în colaborare cu Consiliul Județean Vaslui, Garnizoana Vaslui și Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt Iași – are deosebita onoare de a vă invita să participați la manifestarea cultural-științifică Lupta de la Vaslui - Podul Înalt 
(10 ianuarie 1475), ce se va desfășura în data de 10 ianuarie 2018, ora 11:00, la Ansamblul monumental Podul Înalt din satul Băcăoani (comuna Munteni de Jos, județul Vaslui) și la Muzeul Județean Ştefan cel Mare Vaslui.
Manifestarea se va desfășura după următorul program:
    Ora 11:00 – Te Deum, Ceremonial militar și Depunere de coroane la Ansamblul monumental Podul Înalt din satul Băcăoani – cu participarea preoților din Protopopiatul Vaslui, a militarilor din Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt Iași și a oficiliatăților locale și județene.
   Ora 12:00 – Colocviu științific și Derularea filmului Vaslui - 1475 la Sala de conferințe a Muzeului Județean Ştefan cel Mare Vaslui – cu participarea specialiștilor și a publicului larg.
În acest sens, vă invităm să ne fiți alături la această manifestare legată de strălucita victorie contra turcilor a lui Ștefan cel Mare al Țării Moldovei, în cadrul celebrei Bătălii de la Podul Înalt-Vaslui (10 ianuarie 1475).
Vă așteptăm cu drag!
Cu stimă,
Prof. dr. Ramona Maria Mocanu,
Director al Muzeului Județean Ştefan cel Mare Vaslui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu