sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Implozia lui Melec




Lansare de carte 


Viorel Savin 


Biblioteca Județeană Costache Sturdza, Bacău 


25 ianaurie 2018





   Implozia lui Melec este o carte unicat în literatura română de azi, prin structura sa de roman în versuri, reluând genuri vechi de scriere, uitate, dantești și glisându-le pe postmodernism ca motor de acțiune. Cititorii scriitorului Viorel Savin vor recunoaște istoria acestui volum ca o extragere de esențe din volumele Lamentația fructelor, Exilat în strigăt, Evanghelia eretică- Melec, purtătorul de nucă și Nyvas, fiind un personaj profetic, denumit în “dicționarul pentru dezlegarea unor înțelesuri”: neînsoțit, unic, izolat, însumi, retras, solitar, stingher, pustiu, pripeag, rătăcit.” Dacă această definiție este autobiografism metafizic, vom afla împreună cu autorul și recenzorii acestei creații.
   Implozia lui Melec este un roman “insight”. Aici insight-ul lucrează la cunoașterea sinelui de scriitor, la elementele care îi compun înțelegerea de a fi scriitor. Rar. Dificil. Lectorul este pus în situații noi, bruște, imprevizibile, de analiză.
   Și dacă spunem că psihologia post revoluționară, din țara Cretinozauria, în orașul Faran ( ce bine seamănă cu Bacăul!) are capabilitatea de a naște monștri înconjurători, spunem că destinul unui scriitor intelectual de azi îl conduce la implozia conștiinței sale, ca act suprem și sublim al înțelegerii sinelui auctorial și atunci întâlnirea cu Viorel Savin poate deveni ridicarea cortinei la scena literaturii complexe.
Cristina Ștefan, moderatorul lansării
Vă așteptăm, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu