luni, 23 octombrie 2017

Icoana este viață




Muzeul de Etnografie și Artă Populară 


Tulcea 


24 octombrie 2017 - iulie 2018






   Marți, 24 octombrie 2017, ora 12:00, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare Icoana este viață organizată în colaborare cu Episcopia Tulcii.
   Expoziția se înscrie în manifestările organizate cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.
   I.P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, îndeamnă creștinii să cinstească sfintele icoane, să le iubească, să le prețuiască, să le aibă în casele lor la loc de cinste și în fața lor să își facă îndătinatele rugăciuni de dimineață și de seară, cerând de la Dumnezeu și de la sfinții familiei pace, ocrotire, mântuire, binecuvântare și întru toate bună sporire. Să caute în același timp ca și sufletul lor să devină o icoană vie a sfințeniei, a dragostei și a bunei înțelegeri cu toți oamenii, cu toți semenii, lucrând la instaurarea împărăției lui Dumnezeu în viața lor, a tuturor, dar și a societății în care trăiesc.
   Discursul expozițional este construit pornind de la naștere și trecând prin diferite momente din viața satului care pun în valoare rolul icoanei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu