marți, 7 noiembrie 2017

România și Revoluția rusă




Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului 


București 


9 noiembrie 2017





   Revoluția rusă a fost un eveniment regional cu implicații globale, care a influențat în mod decisiv procesul de unificare statală a comunității etno-culturale a românilor. La un secol de la declanșarea Revoluției bolșevice putem spune că evenimentul nu este încă pe deplin cunoscut, mai ales în privința aspectelor sale politico-diplomatice. Ieșirea Rusiei din războiul împotriva Puterilor Centrale a mărit potențialul Regatului României în raport de statele din Antantă și a permis realizarea primei etape a Marii Uniri, integrarea Basarabiei în România.
    Obiectivul conferinței este de a discuta influența Revoluției ruse asupra Europei Central-Răsăritene, cu predilecție asupra României. Avem în vedere următoarea tematică: implicarea României în Primul Război Mondial; impactul Revoluției ruse asupra dinamicii politico-militare a Marelui Război; destrămarea Imperiului țarist și emergența noilor state; consecințele Revoluției bolșevice asupra Frontului de Est și de Sud; de la Gubernia Basarabia la Republica Democratică Moldovenească și, ulterior, la unirea cu România
    În continuarea eforturilor sale de a analiza cele mai importante evenimente ale istoriei secolului XX, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului organizează în Bucureşti în 9-10 noiembrie 2017 conferinţa:
România și Revoluția rusă
Ideologie, realitate istorică și implicații geopolitice

Program 11:00 - 17:00.
   Conferinţa este deschisă publicului, în baza unei înscrieri prealabile la telefon 021/230.69.92 sau prin e-mail la secretariat@totalitarism.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu