sâmbătă, 9 septembrie 2017

Istoria moșiei Chitila-Mogoșoaia




Casa de Cultură Friedrich Schiller 


București 


21 - 29 septembrie 2017






    Casa de Cultura Friedrich Schiller, strada Batiștei nr. 15, gazduiește în perioada 21 – 29 septembrie expozitia Istoria mosiei Chitila-Mogosoaia realizata de Asociatia Istoria Artei si Centrul de cultura Palatele Brâncovenesti de la Portile Bucurestiului pentru Noaptea Muzeelor 2017.
    Panourile prezinta documente si fotografii de la Arhivele Nationale ale României si din colectii private, alese de cercetator istoric de artă dr. Oana Marinache, dupa un concept grafic al lui Cristian Gache iar reconstituirile digitale îi apartin urbanistului Andrei Popescu.
    Inaugurarea palatului brâncovenesc de la Mogosoaia a avut loc cu 315 ani în urma, la 20 septembrie 1702, marcând fundamental istoria arhitecturii si artei românesti.
   Vernisajul are loc joi, 21 septembrie, începând cu ora 18:30, la sediul din strada Batistei nr. 15, la eveniment participând istoric de arta dr. Oana Marinache, istoric de arta dr. Madalina Mirea si urbanist Andrei Popescu. Cu aceasta ocazie vom lansa si brosura tiparita cu reconstituirile digitale, format A5, color, 8 pagini, 10 lei.
Participarea la eveniment este gratuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu