vineri, 22 septembrie 2017

Festivalului Poeţilor din Balcani, România – Moldova




Brăila 


ediția a XI-a, 29 - 30 septembrie 2017





    În perioada 29-30 septembrie 2017 are loc la Brăila a XI-a ediţie a Festivalului Poeţilor din Balcani, România – Moldova, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila și Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est.         
   Obiectivele principale ale festivalului sunt: promovarea poeziei contemporane din România şi Moldova, aprofundarea conceptului de balcanism în literatură şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare între poeţii români și moldoveni.
   Programul Festivalului cuprinde: lansări de carte, recitaluri de poezie şi muzică, dezbateri pe tema balcanismului în literatură, cu referiri speciale la literatura contemporană din regiune. La eveniment sunt invitați reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, reprezentanţi ai Uniunilor de creaţie din România și Moldova, jurnalişti de la publicaţii culturale centrale, jurnalişti din presa locală etc.
La recomandarea unui juriu de specialitate, se vor acorda următoarele premii:
• Premiul BALCANICA pentru poezie română;
• Premiul BALCANICA pentru poezie moldovenească;
• Premiul BALCANICA OPERA OMNIA;
• Premiul Bibliotecii Judeţene Panait Istrati pentru contribuţia la dezvoltarea teoretică a conceptului de balcanism în cultură.
   Volumul antologic BALCANICA. Poeţi români şi moldoveni. se va tipări în 500 exemplare şi va cuprinde creaţii ale scriitorilor premiaţi, precum şi datele biobibliografice ale acestora.
Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu