marți, 1 august 2017

Ziua Porților Deschise




Șantierul arheologic Alun 


2 august 2017




 


C O M U N I C A T

   Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Fundația Dacica și Universitatea de Vest din Timișoara, va organiza Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic aflat pe raza satului Alun, comuna Boșorod (judeţul Hunedoara). Evenimentul va avea loc miercuri, 2 august 2017, începând cu ora 11:00.
   Cu această ocazie va putea fi vizitat șantierul, amplasat pe o terasă antropică aflată la sud de cetatea dacică Piatra Roșie, unde vor fi prezentate unitățile de cercetare investigate în campania din acest an, stadiul cercetărilor sitului, precum și istoria locului. La Pensiunea Dacica din localitate vor fi expuse cu acest prilej cele mai importante artefacte descoperite în campania 2017.
    Cercetarea s-a desfășurat cu studenți la specializarea istorie-arheologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Studenții prezenți pe șantier au avut ocazia să aprofundeze cunoștințele acumulate în timpul școlii, să înțeleagă conceptele de bază ale cercetării arheologice, tehnici de reprezentare grafică și să conștientizeze importanța lor pentru istorie.
Vă aşteptăm!
Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu