miercuri, 23 august 2017

Gară pe drumul Marii Uniri




Muzeul de Istorie Târgoviște 


1 - 9 septembrie 2017




    Proiectul Gară pe drumul Marii Uniri, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ce pune în lumină importantul rol al căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial printr-o expoziție fotodocumentară itinerantă, poposește la Târgoviște, capitala medievală a Valahiei în perioada 1 - 9 septembrie 2017.
    Expoziția este găzduită de Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească, iar vernisajul, va avea loc vineri, 1 septembrie, ora 13:00.
   Proiectul se desfășoară în cadrul parteneriatului cu departamentul CENTENAR, iar la Târgoviște expoziția noastră se află sub egida Consiliului Județean Dâmbovița.
    În expoziția de la Târgoviște vor fi prezentate imagini în premieră care arată tradiția militară a orașului și imagini de o mare însemnătate pentru istoria feroviară legate de construcția căii ferate ce leagă Târgoviște de București. Acest tronson inaugurat în 1884, realizat de către Regimentul I geniu al armatei Române într-o perioadă în care dezvoltarea rețelei feroviare era realizată prin concesionari străini.
    Pe lângă aceasta vom ilustra contribuția dâmbovitenilor la Primul Război Mondial amintim acum numai faptul că Regimentul III Dâmbovița nr. 22 a primit Ordinul Mihai Viteazul pentru contribuția sa în campania din Transilvania din 1916, și vitejia soldaților săi în timpul marilor bătălii de la Mărăști, Oituz si Mărășești din vara anului, 1917.
    Amintim partenerii proiectului: Arhivele Naționale ale României, Primăria Municipiului Iași, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul Judeţean Gorj Alexandru Ştefulescu și comunitatea Călător prin gările de odinioară.
    AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu