miercuri, 2 august 2017

Barock Kolloquium. Picturi de Michael Lassel




Muzeul Național Brukenthal 


Sibiu 


4 august - 27 septembrie 2017






Locul de desfășurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie
Vernisaj: Vineri, 4 august, ora 11:00
Organizatori: 
Muzeul Național Brukenthal și Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania
Curatori: 
dr. Alexandru Sonoc (MNBrukenthal), 
mag. Hans-Werner Schuster (Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania)

    Muzeul Național Brukenthal invită publicul la o expoziție de excepție ce cuprinde 34 lucrări în trompe ľoeil ale artistului Michael Lassel, considerat unul dintre maeştrii acestei tehnici în creația sec. XX (alături de Jacques Poirier, Henri Cadiou și Pierre Gillou).
    Minuţiozitatea şi precizia desenului din tablourile prezentate sunt un statement vs. arta creată digital, descriind un arc în timp între arta contemporană și cea de acum 200 de ani, căutând asemănări şi deosebiri în percepţia lumii din perspectivă realistă, idealistă sau suprarealistă în, adesea înşelătoarele, limite senzoriale (trompe l'œil fiind o tehnică artistică utilizată în pictură în scopul creării iluziei de tridimensionalitate). Compozițiile exprimă erudiţie, o opulentă plăcere de a trăi şi interesul pentru cunoaşterea perisabilităţii a tot ceea ce este viu şi material.
    Michael Lassel, artist sas originar din Logig / Ludwigsdorf (jud. Mureș), este stabilit la Fürth, în Germania. Înscrisă în agenda culturală Bicentenar Brukenthal 2017, expoziția este organizată cu prilejul celei de a 27-a întâlniri a sașilor în Transilvania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu