miercuri, 5 aprilie 2017

De Florii, “flori de mină”




Muzeul Național de Geologie 


București 


7 - 9 aprilie 2017 



 

   Flori de mină în culori și forme diferite, cu mare valoare estetică, reale mărturii ale evoluţiei Pământului, se vor expune la Muzeul Național de Geologie între 7 și 9 aprilie 2017, în cadrul evenimentului Târg de Florii.
   O multitudine de colecții de minerale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase sau obiecte de decor din cristale vor fi expuse de către cei peste 30 de expozanți participanți, iar punctul de atracție il vor constitui geodele de ametist și citrin. Ametistul, considerat de micenieni ca piatra a spiritualității și protecției, este varietatea violet a cuarţului, iar citrinul, atribuit de egipteni zeului Soarelui, Ra, este varietatea galben-aurie a aceluiași mineral. Geode deosebite de ametist și citrin, aduse la suprafață din adâncurile Terrei și din diferite colțuri ale lumii, vor putea fi admirate atât în cadrul târgului, cât și în expozițiile permanente ale muzeului.
    Alte eșantioane din diferite zone ale tării, cu valoare estetică sau științifică deosebită vor fi prezentate publicului vizitator de către specialiști ai Institutului Geologic al României.
   În prețul unui bilet de intrare de 8 lei (4 lei redus), este inclusă și vizitarea celei mai importante săli din Muzeul Național de Geologie denumită sugestiv Tezaurul Mineralogic al României, sala care adăposteste cele mai spectaculoase "flori de mină” de pe teritoriul României.
Intervalul orar de vizitare: 10:00-18:30 (ultima intrare 17:30); 
Informații la telefon: 031/438.17.44

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu