joi, 30 martie 2017

Salonul Interjudeţean de Restaurare: Trecut Viu




Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei


Cluj - Napoca 


31 martie - 30 martie 2017





   Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Muzeul Cetăţii şi a Oraşului Oradea şi Muzeul Judeţean Satu Mare, vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei Trecut Viu, Salon Interjudeţean de Restaurare, care are loc vineri, 31 martie 2017, ora 11:00, la sediul muzeului, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2. Expoziţia va fi deschisă până în 30 aprilie 2017.
   Salonul interjudeţean de restaurare Trecut Viu, îşi propune să prezinte rezultatele semnificative ale activităţii din ultimii ani a restauratorilor care profesează în instituţiile partenere din cadrul acestui eveniment. Expoziţia se vrea a fi o incursiune în aspectele specifice profesiei de restaurator, mai puţin cunoscute publicului larg, demers prin care încercăm să aducem în prim plan responsabilitatea pe care o au restauratorii faţă de bunul cultural, ei fiind cei care răspund de perpetuarea mărturiilor palpabile ale trecutului.
    Profesia de restaurator presupune meticulozitate şi pasiune, intervenţiile lor asupra valoroaselor obiecte trebuie să nu distrugă, să nu modifice şi să nu completeze cu nimic mesajul purtat de acestea. Prin activitatea lor, restauratorii sunt cei care ajung cel mai aproape de structura materială a obiectelor istorice şi pot contribui la o mai bună cunoaştere a aspectelor ştiinţifice specifice patrimoniului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu