luni, 20 martie 2017

De la Marele Război la Marea Unire




Evocare Radu R. Rosetti


Casa Rosetti, București


29 martie 2017





    Asociaţia Istoria Artei desfăşoară în cursul anului 2017 proiectul cultural De la Marele Răzbel la Marea Unire: fapte de vitejie, consemnări, monumente.
    Miercuri, 29 martie, de la ora 18:30, vă invităm la Casa Rosetti, din str. M. Moxa nr. 5, pentru lansarea proiectului și evocarea generalului și istoricului Radu R. Rosetti cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea sa.
    Proiectul vizează cercetarea, realizarea istoricului unor monumente de for public ridicate în onoarea eroilor, comemorarea eroilor și a faptelor lor, identificarea unor mărturii în scrisori, jurnale, arhive de familie, conceperea și publicarea unor materiale informative, identificarea unor probleme ale monumentelor de for public, propunerea unor soluții de protejare și promovare a patrimoniului, organizarea unor evenimente adecvate diferitelor categorii de vârstă.
     Activitățile de valorificare a patrimoniului cultural material propuse sunt: organizarea de tururi ghidate, conferințe-comemorări, ateliere pentru copii, ateliere de lectură publică, ateliere de patrimoniu, realizarea unui blog http://marelerazbelmareaunire.blogspot.ro/, publicarea unui album care va fi distribuit gratuit publicului participant la evenimentele noastre.
     Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
   Proiect cultural co-finanțat de Casa de cultură Friedrich Schiller, Asociația Stindard și doamna Mihaela Stoica.
   Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Muzeul Municipiului București, Asociația Bucureștiul Meu Drag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu