luni, 5 decembrie 2016

Pe simezele gălățene




Arta plastică contemporană românească


Ion Radu, Cristian Radu


Muzeul de Artă Vizuală, Galați


8 decembrie 2016




   Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pictură semnată Ion Radu și Cristian Radu joi, 8 decembrie, ora 18:00.
   Ion Radu s-a născut pe 14 august 1952, în Vulturu, Vrancea și din anul 2000 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brăila. Începând din 1976, a avut numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup, în țară și în străinătate. A participat la restaurarea Teatrului Maria Filotti din Brăila și a pictat Biserica Sf. Spiridon din același oraș.
   Cristian Radu s-a născut pe 5 noiembrie 1982, în Brăila, în 2005 absolvind Facultatea de Arte Iași, unde a obținut și un master în Compoziția secolului XX, trei ani mai târziu. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brăila, din 2006. Are lucrări în colecții particulare din România, Grecia, Germania, S.U.A, Spania, Suedia, Canada, Franța dar și în colecții aparținând Muzeului de Artă Vizuală Galați, Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte și Muzeului Brăilei.
    "Făcând parte din generații diferite, cei doi plasticieni oferă publicului întâlnirea cu două universuri ce poartă amprenta distinctă a propriei personalități. Prin lumină și culoare Ion Radu reține pe pânză imaginea orașului și a apei cu o capacitate de a dezvolta lirismul care are un impact major asupra privitorului. Compozițiile lui Cristian Radu, în schimb, se conectează la probleme contemporane, angajându-l pe spectator într-o stare de redefinire a sensurilor lumii în care trăim.” (Mariana Tomozei Cocoș –critic de artă)
Vernisajul va avea loc în prezența artiștilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu