joi, 10 noiembrie 2016

Piața - loc simbolic al orașului




Expoziție de fotografie


Cătălin D. Constantin


Muzeul Municipiului București


10 noiembrie 2016 - 8 ianuarie 2017





    Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 17:00, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București, are loc conferința de deschidere a expoziției, susținută de dl. profesor Vlad Alexandrescu. În cadrul evenimentului vor lua cuvântul dl. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, Dan Lăcătuș, curatorul expoziției și Cătălin D. Constantin.
    Vlad Alexandrescu este profesor la Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de filosofia limbajului, filosofii ale modernităţii, literatură şi cultură franceză a secolului al XVII-lea. A fost distins cu premiul Pierre-Georges Castex al Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice din Paris, în 2013, şi cu premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române, în 2014. A fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Marele Ducat de Luxemburg între anii 2006-2011 și Ministru al Culturii, în 2016.
    Cătălin D. Constantin, inițiatorul proiectului și autorul fotografiilor, este editor de carte și lector la Facultatea de Litere, unde predă cursuri de etnologie și de antropologie vizuală.În 2011 a obținut titlul de doctor la Facultatea de Litere a Universității din București cu o teză despre viața de zi cu zi a burgheziei în prima parte a secolului al XX-lea în orașele din România. În 2014 susține cel de-al doilea doctorat, la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, o lectură culturală și antropologică a piețelor de oraș din Europa, subiect din care s-a dezvoltat și tema acestei expoziții. A coordonat mai multe colecții de beletristică și a editat numeroase cărți de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Cel mai recent volum, Ferestre din București și poveștile lor s-a bucurat de mare succes, tirajul epuizându-se în numai două luni de la apariție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu