marți, 18 octombrie 2016

Sincronyc 2016




Arta plastică contemporană românească


Cazinou, Constanța


21 - 23 octombrie 2016





   Cazinoul din Constanţa va fi redeschis în acest weekend pentru a găzdui o expoziţie inedită de artă contemporană. Constănţenii sunt invitaţi vineri, 21 octombrie, de la ora 18:00, la Cazino, unde va avea loc vernisajul expoziţiei Sincronyc 2016.
   Demersul expozitiv reuneşte artişti cunoscuţi precum: Gheorghe Fărcașiu, Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu, dar şi artişti multimedia: Goran Mihailov, Radu Tancău, Andrei Stoian, Marian-Mina Mihai, Radu Fulga. Expoziţia se bucură de sprijinul arhitectului Maria Duda şi a graphic designerilor Eduard Constantin şi Raluca Niculae.
   “Această a doua etapă a proiectului Sincronyc, ce pune în scenă, în perioada 21 – 23 octombrie 2016, în incinta Cazinoului Constanța, în formula unei instalații multimediale, rezultatele laboratorului de lucru în fabrică, la care publicul este provocat să participe. Artistul se pune în scenă, performându-și propriul rol de artist-autor al lucrării din fața publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul.
Artistul ca autor și publicul în calitate de co-autor contribuie astfel la crearea unui nou spațiu de cercetare artistică și socială, care să permită reconfigurarea percepției audio-vizuale asupra contextului spațio-temporal. Expunerea de tip instalațional facilitează contextul în care obiectul de ceramică sculpturală / monumentală, arta video, artistul și publicul se întâlnesc într-un traseu performativ, de conștientizare a stimulilor și a reacțiilor individuale“, anunţă organizatorii.
    Expoziţia va fi deschisă vineri, de la ora 18:00 la 20:00, sâmbătă, între 11:00 şi 20:00 şi duminică, între 11:00 şi 17:00.
Intrarea este liberă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu