luni, 3 octombrie 2016

O zi în Hamburg




Casa de Cultură Friedrich Schiller


București


5 - 18 octombrie 2016





    Hamburg, oraș hanseatic, port, land federal este cu cei 1,79 milioane de locuitori al doilea oraș ca mărime din Uniunea Europeană. Portul face parte din cele mai mari 20 de porturi cu terminale de containere din lume. Tot la Hamburg se află sediul Tribunalului Internațional pentru Dreptul Mării dar și al tehnologiei de vârf aerospațiale.
   Hamburg-ul se află în Germania de nord la gura de vărsare a râului Alster în Elba inferioară, care se varsă la aproximativ 100 de km. în Marea Nordului.
   Fiind un oraș hanseatic (din 1241) Hamburg-ul a înflorit datorită comerțului liber, dovadă fiind până în zilele noastre monumentele de artă valoroase cum ar fi orașul hambarelor și cartierul învecinat al caselor pentru birouri, declarate de UNESCO în 2015 drept moștenire culturală a lumii. (Documentul a fost înmânat orașului în acest an la 27 iunie.)
    Hamburg-ul nu este numai un centru comercial și industrial ci și o destinație atractivă turistică din Germania, cu cele 100 de milioane de vizitatori pe an. Obiectivele principale ale turiștilor sunt centrul orașului, portul, modernul city al portului cu filarmonica Elbei, Sankt Pauli cu ”păcătoasa” Reeperbahn ( Calea frânghierilor), simboluri istorice precum biserica Sf. Mihai, primăria și biserica Sf. Nicolaie, manifestări precum aniversarea portului, târgul din pește din Altona sau parada vapoarelor de vis sau vizionarea unui musical.
    Hamburg are peste 60 de teatre, mai mult de 60 de muzee, galerii cunoscute pe plan internațional, târguri importante, manifestări sportive celebre. După New-York și Londra, Hamburg-ul este al treilea oraș al spectacolelor de musical din lume.
    Un oraș ca Hamburg oferă mii de motive fotografice, descoperirea lor a fost unul din obiectivele mele zilnice. Astfel s-a născut și această expoziție O zi în Hamburg.
(Dr. Klaus Fabritius).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu