marți, 11 octombrie 2016

Festivalul Aki Matsuri




Muzeul de Istorie Națională și Arheologie


Constanța


16 octombrie 2016




Comunicat de presă

    Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Sakuranbo Constanța, organizează evenimentul cultural Festivalul Aki Matsuri.
    Este al doilea eveniment ce are loc în cadrul seriei de manifestări Comori culturale ale Extremului Orient prin care muzeul nostru – în parteneriat cu diverși actori culturali – își propune să aducă la cunoștința publicului iubitor de cultură constănțean aspecte culturale reprezentative ale milenarelor civilizații asiatice din Extremul Orient. Reamintim că primul eveniment, ce a avut loc în 2015, a fost dedicat Coreei și a prezentat ceremonia ceaiului și costumul tradițional coreean (hanbok).
    Aki Matsuri este un festival de cultură, muzică și artă japoneză, ajuns deja la a III-a ediție, în cadrul acestuia urmând a fi puse în scenă ateliere de origami, ikebana, yukata, cosplay și gastronomie japoneză, la care va putea participa activ și publicul prezent. De asemenea, vor avea loc demonstrații de arte marțiale tradiționale (kendo) și concert taiko (tobe japoneze).
    Asociația Sakuranbo Constanța este o organizație non-guvernamentală care a luat ființă în luna august 2010, ca răspuns la numărul mare de solicitări pentru studierea limbii japoneze în Constanța și a dorinței membrilor fondatori de a împărtăși frumusețea și rafinamentul culturii și civilizației japoneze.
    Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (Piața Ovidiu nr. 12), duminică 16 octombrie a.c., în intervalul orar 11:00 – 15:00, iar intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu