luni, 19 septembrie 2016

O hologramă pentru rege




Lansare de carte


Dave Eggers


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


21 septembrie 2016





    Miercuri, 21 septembrie, ora 19:00, vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) pentru o seară dedicată romanului O hologramă pentru rege, cel mai recent roman al scriitorului american Dave Eggers, publicat în colecţia Raftul Denisei la Humanitas Fiction.
Participă: Ioana Bâldea Constantinescu, Ema Stere, Marius Chivu
Moderator: Denisa Comanescu.
   O hologramă pentru rege este o parabolă despre America în economia globală, scrisă cu ritm și mult umor. "În O hologramă pentru rege — un fel de <Moartea unui comis voiajor> globalizat —plin de compasiune și umanism, Eggers face un nou salt în proza lui, oferind cititorului un roman cu totul neașteptat, diferit.“ (The New York Times Book Review)
   Dave Eeggers, copilul teribil al literaturii americane de început de mileniu, s-a născut la Chicago în 1970 și a studiat jurnalismul la University of Illinois. Volumul său de debut, Opera sfâșietoare a unui geniu năucitor (A Heartbreaking Work of Staggering Genius, 2000; Humanits Fiction, 2012), aflat între demers autobiografic și ficțiune, a devenit imediat un bestseller, numărându-se printre finalistele la Pulitzer Prize, în 2001.
   Eggers este fondatorul unei cunoscute edituri din San Francisco, McSweeney’s, și s-a implicat în diferite programe de activism cultural. A mai primit PEN American Center’s Award of Honor (2011) și Inforum’s 21st Century Visionary Award (2012).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu