sâmbătă, 3 septembrie 2016

Flori de mina din colecțiile medieșene




Muzeul Municipal Medias


5 septembrie - 15 decembrie 2016





    Incepand cu data de 5 septembrie 2016 puteti vizita o expozitie noua la Muzeul Municipal Medias - Flori de mina din colecțiile medieșene. Expoziția aduce în fața publicului vizitator un remarcabil fond de bunuri culturale aparținând secției de științe ale naturii, axându-se de această dată pe specimenele de minerale și roci.
   Alături de ametist, cuarț, opal, calcit, turmalină, pirită în cadrul evenimentului expozițional mai sunt prezente și zeci de alte tipuri de minerale și roci, colectate în marea lor majoritate din România dar întâlnim și eșantioane colectate din străinătate.
   Expoziția este realizată în colaborare cu Casa Gazelor Naturale, de aici au fost intinerate la Muzeul Municipal Mediaș o parte din eșantioane, unele dintre acestea provenind din țări precum Senegal, Nigeria sau Albania.
   Toate aceste exponate au intenția de a ne introduce în universul "florilor de mină, atât de diversificate compozițional și cromatic.
   Expoziţia va fi deschisă la sediul Muzeului Municipal, Str. Mihai Viteazu, Nr. 46, în perioada 5 septembrie – 15 decembrie 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu