miercuri, 13 iulie 2016

Ziua Bunei Vecinătăți




Muzeul Satului Maramuresean


Sighetu Marmatiei


24 iulie 2016





PhotoCredit Muzeul Maramuresean

    Ziua Bunei Vecinătăți este organizată de Instituția Prefectului – Județul Maramureș, în colaborare cu primăriile localităților din Țara Maramureșului și cu Muzeul Maramureșean.      
    Scopul evenimentului este, pe de o parte, promovarea județului nostru, atragerea de turiști în zonă, precum și strângerea relațiilor între primarii din stânga și dreapta Tisei, în vederea promovării unor proiecte transfrontaliere. 
    Sărbătoarea va începe la ora 11:00 pe podul de peste Tisa, unde oficialitățile române și ucrainene se vor întâlni și vor fi servite cu pâine și sare. Ulterior, activitățile vor avea loc în Muzeul Satului. Va fi o sărbătoare a satelor maramureșene, cu un program artistic bogat, atât la scena amenajată în muzeu, cât și în curțile caselor, cu degustări de bucate tradiționale, cu un târg al producătorilor și al meșterilor populari din mai multe sate, cu meșteri care vor lucra la fața locului, torcând lâna sau sculptând lemnul, cu voie bună și prietenie. Fiecare casă din muzeu va fi animată, iar vizitatorii muzeului vor fi așteptați cu brațele deschise să deguste bunătățile specific românești. 
     Intrarea va fi liberă iar ocazia de a vizita Muzeul Satului într-o zi de sărbătoare nu trebuie ratată. De asemenea, cu ajutorul Ordinului Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest, va fi amenajată o expoziție de proiecte de arhitectură vernaculară iar cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Baia Mare, o școală de pictură pentru copiii din Solotvino, chiar într-una dintre curțile muzeului.
Program: 10:00-18:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu