joi, 9 iunie 2016

O zi cu păsări în Muzeul Satului




Parcul Etnografic Romulus Vuia


Cluj - Napoca


11 iunie 2016





    Societatea Ornitologică Româna (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, organizează cea de-a treia editie a evenimentului O zi cu păsări în Muzeul Satului pe 11 iunie 2016. Evenimentul se va desfăsura în Parcul Etnografic Romulus Vuia cu începere de la ora 8:00 si este o actiune a
proiectului Păsările Clujului prin muzică si traditie. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.
    Vom începe ziua devreme, între orele 8:00 si 10:00 avînd loc actiunea de inelare a păsărilor,
favorita copiilor la editiile anterioare. De la ora 10:00 intră în scenă si activitătile deja
consacrate. Participantii vor putea trece, pe rând, pe la standurile cu jocuri sau pe la atelierele cu activităti de artizanat (olărit, pictură pe ceramică si pe lemn, construire de cuiburi), toate
inspirate de păsări. Vor putea identifica păsările din parc cu ajutorul organizatorilor, al binoclului si al determinatorului. Vom avea si activităti de aventură, atât pentru cei mici cât si pentru însotitori. De asemenea, colegii nostri de la Vivariul Universitătii Babes-Bolyai vor fi din nou alături de noi cu o altă senzatie a evenimentului: o mică expozitie de animale vii, pregătite pentru interactiunea educativă cu tinerii participanti.
    Actiunile evenimentului sunt destinate în special copiilor si familiei; prin ele ne dorim să aducem publicul mai aproape de păsări si de natură, să atragem atentia asupra biodiversitătii urbane, a importantei acesteia si a datoriei noastre de a o proteja.

Programul evenimentului:
08:00 – 10:00 Inelare de păsări
10:00 – 17:00 Ateliere de artizanat, Jocuri pentru copii, Activităti de aventură, 
Mini-expozitie de animale vii, Observarea păsărilor

   Participarea la eveniment este gratuită, dar biletul de intrare în Parcul Etnografic costă 6 Ron pentru adulti si 3 Ron pentru copii.
   Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.
Pentru informatii suplimentare vă invităm să îi contactati pe:
Teodora Domșa, Coordonator proiect SOR, tel: 0742151848, dora.domsa@sor.ro
Benkő Zoltán, Ornitolog SOR, tel: 0742394975, zoltan.benko@sor.ro
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu