miercuri, 1 iunie 2016

Fotograful Willy Pragher




Muzeul Municipiului Bucuresti


Emanuel Badescu


2 iunie 2016




    Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la următoarea întâlnire din cadrul conferinţelor de joi cu Emanuel Bădescu, pentru a afla despre Fotograful Willy Pragher, în data de 2 iunie 2016, orele 19:00, la Palatul Suțu.
    Wilhelm Alexander Pragher, cunoscut și ca Willy Pragher, s-a născut în Berlin în 1908. Cunoscut reporter și fotograf german, Willy Pragher a realizat mai multe fotografii în România. Opera sa cuprinde aproximativ un milion de fotografii care în prezent se află la Arhivele de Stat din Freiburg, printre care se numară aproximativ 6.000 de negative pe sticlă, 27.000 de diapozitive, 110.000 de fotografii (pozitive) pe hârtie și câteva sute de mii de negative de film. Fotograful a încetat din viață în 1992 la Freiburg.
    Emanuel Bădescu este bibliotecar în cadrul Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Licenţiat în istorie, a colaborat cu peste 1.000 de articole la revistele Formula AS, Magazin Istoric, Lumea Magazin, Historia, Descoperă, Ziarul de Duminică şi la multe alte publicaţii. A publicat volumele 1 decembrie 1918 Alba Iulia-Bucureşti, Imnurile naţionale la români, Bucureştii subt Guvernul Vremelnicesc, Marele foc şi alte poveşti din Bucureşti. Este coautor al volumelor Scurtă istorie a Regalităţii în România, Nicolae Ionescu. Bucureştii de altădată, De la Vatican la Ierusalim, Bucureştii în vremea lui Carol I (lucrare premiată de Uniunea Scriitorilor), Conspiraţia Securităţii, Carol Popp de Szathmári, fotograful Bucureştilor, De toate din vechiul Bucureşti, ultima apariţie editorială fiind Bucureştii lui Mazar Paşa.

Următoarele conferințe de joi:

Joi 9 iunie 2016, ora 19:00, conferința Geografie mentală din Bucureşti 
cu Cristian Ciobanu
Joi, 16 iunie 2016, ora 19:00, conferința Arhitectul Ion Socolescu 
cu Gabriela Petrescu
Joi, 23 iunie 2016 , ora 19:00, conferința Arhitectul Ion Mincu şi lucrările din Bucureşti
cu Andreea Pop şi Ioana Maria Petrescu

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.
În ultima zi de joi din lună, programul de vizitare a expozițiilor de la Palatul Suțu se va prelungi până la ora 21:00 (ultima intrare 20:30).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu