miercuri, 22 iunie 2016

Concursul de Eleganta Sinaia




Retromobil Club Romania


Sinaia


editia a VI-a, 26 iunie 2016




    Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei, in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia si Muzeul National Peles, organizeaza sambata, 25 iunie 2016, a VI-a editie a Concursului de Eleganta Sinaia.
    Evenimentul este inscris in calendarul Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice – F.I.V.A. organism care-si desfasoara activitatea, la aniversarea a 50 de ani de activitate, sub egida UNESCO.
    Juriul international al concursului, prezidat anul acesta de vicepresedintele F.I.V.A. dl. Laszlo Tomcsany, a selectat un numar de 31 de automobile care vor fi expuse pe Domeniul Regal Peles. La eveniment vor participa vehicule istorice detinute de colectionari din Romania (26), Bulgaria (4), Ungaria (1), Republica Moldova (1) si Rusia (1). Cel mai vechi automobil participant la eveniment a fost produs de firma REO (SUA) in anul 1907, o marca expusa in premiera in Romania, alaturi de Lagonda.
   Concursul de Eleganta Sinaia a fost organizat pentru prima data de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R.) acum mai bine de opt decenii, in doua editii (1934 si 1935). Traditia s-a pastrat si in epoca moderna a evenimentului, an de an reprezentantii Casei Regale a Romaniei fiind prezenti la eveniment. La editia din acest an va participa ASR Principesa Maria.
    Reluarea acestui eveniment cu vehicule istorice, incepand din anul 2011, de catre Retromobil Club Romania (R.C.R.) a readus automobilele de colectie in Sinaia, unde incepend din 1983 si pana la inceputul anilor '90 s-au desfasurat constant evenimente de acest gen. Concursul de Eleganta Sinaia este cel mai important eveniment organizat in Romania cu vehicule istorice participarea la aceasta competitie fiind visul oricarui colectionar. Pe langa titlul de Best of Show, acordat castigatorului concursului si premiie pe grupe vor fi decernate opt premii speciale. Dintre acestea cel mai ravnit este Premiul publicului acordat in baza votului spectatorilor prezenti la Sinaia care vor avea la dispozitie 1500 de formulare pentru a-si exprima preferintele.
    Retromobil Club Romania multumeste pe aceasta cale tuturor celor care contribuie la reusita evenimentului precum si miilor de spectatori sositi in fiecare an la concurs din intreaga tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu