vineri, 6 mai 2016

Domnitorul Carol I – 150 de ani de la urcarea pe tronul României




Academia Romana


Bucuresti


9 mai 2016





   Academia Română celebrează luni, 9 mai 2016, alături de Casa Regală, un secol şi jumătate de la urcarea pe tronul Principatelor Române a Principelui Carol I de Hohenzolern Sigmaringen.   
   Sesiunea ştiinţifică solemnă Domnitorul Carol I – 150 de ani de la urcarea pe tronul României, dedicată acestei aniversări, va avea loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 11:00.
   La eveniment vor participa membri ai Casei Regale, din România şi din străinătate, înalte oficialităţi ale statului român, membrii Academiei Române, personalităţi ale lumii culturale şi ştiinţifice.
   Programul evenimentului poate fi consultat accesând: 
   Cu prilejul acestei aniversări, Biblioteca Academiei Române a editat albumul de artă Regele Carol I – 150 de ani de la urcarea pe tronul României ce ilustrează, prin intermediul unui bogat material iconografic din patrimoniul Academiei Române și colecțiile Cabinetului de Stampe și Fotografie, cele mai importante momente din viața Casei Regale de la București.

3 comentarii:

  1. Într-adevăr, un moment foarte important al istoriei României, care merită marcat prin cât mai multe manifestări de acest gen! Cătălin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am remarcat, au loc astfel de manifestari in institutii diverse, din intreaga tzara. Cand imi sunt semnalate, le promovez! Felicitari pentru blog, sunteti un adevarat pasionat de filatelie si nu numai. Cu stima!

      Ștergere
    2. Vă mulțumesc pentru apreciere! Pe blogul meu există un link RECOMMENDED către minunata dvs. pagină web. Cătălin

      Ștergere