luni, 4 aprilie 2016

Casa, locuinta, vatra....




Intalnirile Centrului de Studii Turce


Luminita Munteanu


Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti


6 aprilie 2016






   Intâlnirea lunii aprilie de la Centrul de Studii Turce va fi dedicată locuirii în civilizația turcă tradițională. Invitata CST este prof. dr. Luminița Munteanu de la Facultatea de limbi și literaturi Străine - UB.
    Prof. dr. Luminiţa Munteanu este coordonatoarea secţiei de limba turcă şi, totodată, directoarea Departamentului de Limbi şi Literaturi Orientale al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti. La ora actuală este titulara cursului de Literatură şi cultură turcă de la ciclul de licenţă, precum şi titulara cursurilor de Mistică islamică şi Societate şi cultură în Imperiul Otoman din cadrul masteratului Spaţiul islamic: societăţi, culturi, mentalităţi.
    Autoare a lucrărilor Otomani și turci. Ipostaze și valențe identitare, București, Editura Universităţii din Bucureşti, 2014, Dervişi sub zodia Semilunei. Istoria unei confrerii mistice şi a patimilor sale, Bucureşti – Cluj-Napoca, Editura Kriterion, 2005, Literatura turcă de inspiraţie sufită, Bucureşti, Editura Universităţii din Bucureşti, 2001 și a numeroase studii dedicate civilizației turce și otomane. Cel mai important traducător de literatură turcă din România, Luminița Munteanu este, printre altele, și traducătorul oficial al scriitorului Orhan Pamuk.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu