miercuri, 23 martie 2016

Jorj Voicu – 25 / In memoriam




Ziua Internationala a Teatrului


Teatrul Odeon, Bucuresti


27 martie 2016





    De Ziua Internaţională a Teatrului – duminică, 27 martie, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – iubitorii teatrului sunt invitaţi la Jorj Voicu – 25 / In memoriam, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea îndrăgitului actor
Intrarea la eveniment este liberă.
    Vor prezenta Dorina Lazăr (directorul Teatrului Odeon) şi Sanda Manu (regizor), iar din program fac parte: dezvelirea bustului realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu şi o proiecţie de film , mai exact un portret realizat de Casa de Producţie a Televiziunii Romane.

Despre Jorj Voicu

   Jorj Voicu s-a născut pe 12 iulie 1938, la Cluj - Napoca, dedicându-se carierei scenice de timpuriu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti în 1961, la clasa profesorului Ion Finteşteanu și a studiat la Paris pantomima cu Jacques Leqoc.
    Și-a început activitatea tot în 1961, la Teatrul Regional București. Din 1962 a jucat la Teatrul de Stat din Turda, apoi la Teatrul Barbu Delavrancea din București şi la Teatrul Giuleşti din capitală (actualul Teatru Odeon).
    Pe marele ecran, a debutat în 1966, cu filmul Zodia Fecioarei, apoi a interpretat rolul Mefisto în Faust XX. Au urmat: Un film cu o fată fermecătoare, De trei ori Bucureşti, B.D. în alertă, Păcală, Comedie fantastică, De ce trag clopotele, Mitică?, Dueliștii  și Rămășagul.
   A apărut în emisiuni de teatru și divertisment la Radio și Televiziune şi a fost distribuit în numeroase piese de teatru radiofonic. Actorul a murit la 12 ianuarie, 1991,  la vârsta de 53 de ani.
Foto: Jorj Voicu – Teatrul Odeon
***Ziarul Metropolis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu