joi, 11 februarie 2016

Post-Industrial Stories




Lansare de carte, expozitie de fotografie


Ioana Cirlig, Marin Raica


Brasov


5 martie 2016




   APPARATUS vă invită sâmbătă, 5 martie, de la ora 16:00, în HOF CAFE, la o discuție cu Ioana Cîrlig si Marin Raica cu și despre lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories.
    Dacă nu știți încă despre ce povești e vorba, albumul de fotografie vă va arăta România din comunitățile monoindustriale, după închiderea fabricilor și minelor. De altfel, proiectul a fost deja premiat și în cadrul Lens Culture Exposure Awards.
   Din peste 10 000 de fotografii realizate în timpul documentarului, 60 de localități vizitate în zonele miniere ale țării și aproape 3 ani locuiți în Brad și Petrila, albumul conține 63 de fotografii realizate în perioada în care cei doi fotografi au locuit în zonă.
   "Noi nu am încercat să bifăm nici localități, nici fabrici ruinate. Am încercat să ne concentrăm mai mult pe fotografie, nu pe aspectul social" și că "poate să pară un pic aiurea să pozezi pe film în epoca asta digitală, dar ținem la culori, adică noi vedem diferențele de culori, umbre." Ne spune Marin, într-un interviu APPARATUS.
   Despre refuzuri, știm de la Ioana"oamenii trebuie să fie foarte dispuși să te primească în viața lor pentru că un așa gen de fotografie necesită un anumit tip de urmări (ex: să intrăm prin casă, să vedem cum trăiesc) și atunci e normal să fim refuzați mai des decât sunt fotojurnaliștii."
   Despre proiect mai putem spune multe (de tot), dar preferăm să veniți la lansare și să aflați tot. Și la expoziția de la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu