joi, 22 octombrie 2015




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


22 octombrie - 29 noiembrie 2015





    Toamna e perioada în care omul strânge. Strânge legumele, fructele, nucile, ciupercile... și se gândește cum să le conserve, cum să le transforme și cum să obțină niște preparate care devin de fapt minuni transmise din generație în generație prin rețete, moduri de conservare, unelte, recipiente. Coborând în beciul casei descoperim, toamna, întreaga grădină cu roadele și muncile ei. Fiecare borcan, fiecare sticlă, fiecare ladă sunt puse cu grijă pe rafturi după rețetele și obiceiurile moștenite de la moși. De aceea, beciul ni se pare un loc misterios în gospodărie, aparent, un spațiu de depozitare a ceea ce găsim în grădină, dar, mai mult, o ladă de zestre, o comoară ascunsă.
    Vă invităm să participați la a treia expoziție din seria Grădini sătești, cea dedicată toamnei, intitulată Grădina de pe raft, organizată de Muzeul Național al Țăranului Român și Atelierul Foaie Verde, în perioada 22 octombrie – 29 noiembrie 2015, care va avea vernisajul joi, 22 octombrie, ora 18.00, la Sala Irina Nicolau.
    Ca să facem cât mai complet și bogat peisajul comestibil din cămara pe care o pregătim, vă așteptăm la vernisaj cu borcane de murături, de dulceață, de miere, de zacuscă, de ciuperci sau alte minunății făcute în casă, pe care le veți recupera la sfârșitul expoziției. Puteți aduce și o rețetă de conservare, de plăcintă cu dovleac sau de zacuscă sau de vișinată sau de prune uscate. Vasele ar trebui să aibă musai etichete cu numele proprietarului pentru a fi mai ușor de găsit la returnare, dar și rețeta după care rodul grădinii a fost transformat în ceva numai bun de mâncat.
     Expoziție de Nicolas Triboi și Alina Adăscăliței (ATELIER FOAIE VERDE), Mirela Florian și Ruxandra Grigorescu.
    Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 29 noiembrie 2015, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu