vineri, 11 septembrie 2015

Vânătoare de vise




Expozitie de caligrafie si ilustratie de carte


Complexul Muzeal Arad


editia a VII-a, 14 - 27 septembrie 2015





    Luni, 14 septembrie, ora 18.00, la Secţia de Artă a Complexului Muzeal Arad, str. Gh. Popa de Teiuş, et. II, va avea loc a VII - a ediţie a expoziţiei Taberei internaţionale de caligrafie şi de ilustraţie de carte de la Bata, intitulată Vânătoare de vise.
    Această ediţie a taberei de creaţie s-a bucurat de prezenţa şi de implicarea artistică a tinerilor: Emmanuelle Lescouet, Cecile Haentjens, Elise Kasztelan, Lauranne Delavier, Hector Bouhier (Franţa), Patricia Batki, Ramon Roman, Andrei Boeru (România).
   Tema lucrărilor caligarfice şi ilustrative a fost vânătoarea motiv literar adesea regăsit în literatura europeană.
   Lucrările plastice concepute de participanţii din anul acesta ilustrează operele scriitorilor: Mihai Eminescu, Francesco Petrarca, Nicolae Labiş, Ştefan Augustin Doinaş, Herman Melville şi Vladimir Vîsoțki.
   Fiecare participant a avut de efectuat 6 lucrări: 3 de caligrafie şi 3 ilustraţii.Caligrafic au fost redate următoarele texte: Diana de Mihai Eminescu, Sonetul 190 de Francesco Petrarca şi Vânătoare de lupi de Vladimir Vîsoțki. S-au ilustrat textele: Moartea căprioarei de Nicolae Labiş, Mistreţul cu colţi de argint de Ştefan Augustin Doinaş şi Moby Dick de Herman Melville.
   Ca de obicei, în taberă s-a conceput o lucrare colectivă pe aceeaşi tematică a vânătorii cu trimitere la legenda lui Actaeon, din Metamofozele lui Ovidius Publius Naso.
    Alături de exponatele tinerilor se vor regăsi şi fotografiile lui Alain Kauff- foto reporterul tuturor ediţiilor taberei de la Bata.
    Proiectul a fost coordonat de artistul plastic Florin Florea de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj – Napoca şi s-a desfăşurat pe perioada 20 - 28 august 2015.
   Expoziţia se va vernisa luni, 14 septembrie, exponatele putând fi vizitate până în data de 27 septembrie a.c.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu