miercuri, 23 septembrie 2015

Nocturna bibliotecilor din Capitala




Biblioteca Metropolitana, Biblioteca Nationala a Romaniei 


Bucuresti 


25-26 septembrie 2015





    În nopţile dinspre 25 spre 26 septembrie şi respectiv 26 spre 27 septembrie, bibliotecile din Bucureşti îşi deschid porţile pentru vizitatorii de toate vârstele, pregătind un program special în cadrul ediţiei din acest an a Nocturnei bibliotecilor.
    Având ca temă Citadela culturală, ediția din acest an a Nocturnei bibliotecilor propune, în intervalul orar 18:00-02:00, un exerciţiu interactiv de cultură, memorie și imaginație.
    În seara zilei de vineri, 25 septembrie, Biblioteca Metropolitană va da startul Nocturnei organizând, la sediul central şi în 5 dintre filialele sale, evenimente speciale, tururi de bibliotecă, tururi pietonale, proiecţii de film, spectacole de teatru, demonstrație de street art, dezbateri, lecturi publice, concerte, recitaluri, ateliere de lectură în pijamale, ateliere creative, expoziții.
   Sâmbătă, 26 septembrie, Biblioteca Naţională a României preia ştafeta, propunând un program cultural care va include: expoziții de pictură, grafică, fotografie, carte; ateliere de creativitate pentru copii și adulți; spectacole de dans contemporan, teatru și poezie; concerte de muzică clasică şi jazz, vizionarea unora dintre cele mai noi producţii româneşti de film și o mulţime de alte evenimente-surpriză.
    Vă invităm într-o călătorie în timp de redescoperire a celor mai cunoscute personalităţi ale culturii române, luând parte la o şedinţă foto inedită de selfie scriitor, atât la Biblioteca Metropolitană, cât şi la Biblioteca Naţională. Postarea fotografiilor on-line cu #nocturnabibliotecilor #bibmet sau #nocturnabibliotecilor#bibnat vă poate aduce ca premiu o carte.
    Şi pentru că biblioteca este asemuită cu o citadelă culturală, vă propunem să scriem împreună povestea citadelei în Cartea oraşului. Vom începe povestea vineri la Biblioteca Metropolitană şi o vom continua şi finaliza sâmbătă, la Biblioteca Naţională a României.

Vă așteptam între orele 18:00-02:00 într-o ambianţă plină de surprize, care îmbină culturalul cu ineditul!

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina de facebook a evenimentului:

Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu