joi, 18 iunie 2015

Sa imbracam Braila in IE!




Biblioteca Judeteana Panait Istrati


Braila


24 iunie 2015





    Publicul brăilean este invitat la un eveniment plin de culoare, unde veți putea asculta și viziona Grupul Vocal Mirceanca din Mircea Vodă, dansurile populare ale Ansamblului Folcloric Constantin Condruz Gemenele şi o originală paradă de costume tradiţionale româneşti din colecţia privată Alexandra Pogăcean, prezentată de inimoșii tineri din organizaţia Cercetaşii României – Centrul Local Brăila.
     Nu au fost uitaţi nici copiii, pentru ei se pregăteşte un atelier în care aceştia se vor familiariza cu simbolurile utilizate în modelele tradiţionale româneşti şi vor realiza primele lor "semne cusute”.
     La Bibliotecă sărbătoarea începe de dimineaţă, brăilenii care vor veni îmbrăcaţi cu o ie sau cu o cămaşă tradiţională şi vor solicita permis de utilizator vor beneficia în mod gratuit de acesta, iar la Secţia de împrumut pentru copii, Ludotecă vor putea admira o mini-expoziţie cu specific popular care conţine obiecte din colecţiile profesoarelor Gicuţa Caragaţă şi Nicoleta Stanciu.
     "Sărbătoarea de Sânziene este un prilej ca să învăţăm să ne bucurăm din nou de valorile care dau identitate unui popor sau unui loc, să intrăm în contact cu lucrurile autentice şi să strângem iubitorii de frumos la un loc. Pentru acest lucru, organizatorii, grupul Poveştile IEI Brăila-Galaţi şi Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila aşteaptă cât mai mulţi brăileni, de preferinţă îmbrăcaţi în ie sau în cămaşă, să se alăture acestui eveniment”, precizează Corina Ciuraru, coordonatorul proiectului Poveştile IEI Brăila – Galaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu