vineri, 5 iunie 2015

Festivalul Etniilor




Muzeul Satului Banatean


Timisoara


editia a XV-a, 7 iunie 2015






    Vă așteptăm duminică la noi, la ora 15.30, la un spectacol anual, a cărui amploare atinge cele mai frumoase cote la el acasă – adică pe Aleea Etniilor din Muzeul Satului Bănățean Timișoara.
    Pe lângă programul folcloric artistic, un spectacol în sine este imaginea mai multor etnii în porturi populare, făcând ”ocolul pământului” prin Muzeul Satului Bănățean, în frunte cu Fanfara de la Recaș.
   Etnia gazdă a acestei a XV-a ediții va fi cea ucreanineană cu reprezentanții săi și cu formațiile artstice de la Kozacioc, jud. Suceava și Știuca, jud. Timiș. De asemenea, la ora 17.00, pe scenă vor urca formațiile: germană din Variaș (Timiș), sârbească din Becicherecul Mic (Timiș), maghiară din Tormac (Timiș), armănească din Cogâlniceanu (jud. Constanța), cehă din Gârnic (Caraș-Severin), rromă din Măguri (Timiș) și Corul evreiesc din Timișoara.
    O asemenea paradă nu trebuie ratată, mai ales pentru că oglindește particularitatea acestei regiuni și mai ales a Timișoarei – multiculturalitatea, conviețuirea și diversitatea. O diversitate care nu vine din manualele contemporane de management, ci una care a existat înaintea noastră, una vie și firească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu