sâmbătă, 16 mai 2015

...si noaptea, arta prinde viata...




Muzeul de Arta Vizuala


Galati


16 mai 2015





    Sâmbătă, 16 mai, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi îşi deschide porţile între orele 19.00-0.30 pentru a sărbători Noaptea Muzeelor împreună cu prietenii săi, vizitatorii. 
    Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a unsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și este sărbătorit de aproximativ 3000 de muzee din Europa.
    Programul acestei ediții include vizitarea expoziției permanente și a celei temporare, a artistei Carmen Poenaru, un târg handmade, un recital vocal-instrumental susținut de Cristina Bleandură (voce) și Gabriel Bulancea (chitară clasică), între orele 22.00-23.00 și unul de poezie, în interpretarea actorului Lică Danilă.
   Cristina Bleandură este studentă la actorie, la Facultatea de Arte din Galați, a studiat canto la Moscova și colaborează cu Teatrul Național de Operetă Ion Dacian.
   Gabriel Bulancea este conferențiat –doctor la Facultatea de Arte din Galați.
   Pe toată durata evenimentului, pe un ecran montat în exteriorul muzeului, se vor derula imagini cu lucrări din patrimoniul muzeului, ce nu pot fi expuse din cauza spațiului insuficient de care dispunem în prezent, dar și imagini care reflectă activitatea muzeului.
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu