luni, 4 mai 2015

Corpul uman




Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


Paolo Giordano


6 mai 2015





     Scriitorul italian Paolo Giordano, în direct via Skype în librăria Humanitas de la Cișmigiu.
     Paolo Giordano, unul dintre cei mai apreciați și traduși scriitori din noua generație de prozatori italieni, este invitat via Skype în librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri, 6 mai, la ora 19.00, într-un dialog despre experiența militarilor staționați în Afganistan și despre conceperea romanului Corpul uman, publicat la editura Humanitas Fiction, în colecția Raftul Denisei.
     La discuția moderată de scriitoarea Daniela Zeca-Buzura va participa și colonelul Vasile Marineanu, șeful Centrului de investigații sociocomportamentale din Ministerul Apărării Naționale, care are la activ mai multe misiuni în teatre de război.
    Afganistan, valea Gulistan, un punct roșu pe hărțile departamentelor de știri. Reporteri din întreaga lume au vizitat bazele în care sute de mii de soldați, din 51 de țări, participă la operațiuni militare. Paolo Giordano revine din valea Gulistan transformând un pluton de soldați în eroii noului său roman. Avanpostul Ice este revelatorul unei povești despre maturizarea unei generații. Microierarhia militară se desface în istorii personale în care intervin evenimentele vieții anterioare plecării în misiune. Traumele definitive ale războiului le continuă pe cele difuze ale trecutului, de care tinerii soldați încearcă să se desprindă căutând aventura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu