vineri, 17 aprilie 2015

We are a Family




Arta plastica contemporana romaneasca


Oana Damian, Kovats Gizella, Leonard Vartic


Casino - Centrul de Cultura, Cluj - Napoca


17 - 28 aprilie 2015





   Trei pictori și totodată părinți care își contemplă copiii, pictează împreună cu ei, despre ei, îi abordează ca model, în pictură și în viață, și învață de la ei despre sinceritate, bucurie, curaj și mirare. Trei feluri de a spune povești aparent simple și comune, dar în același timp cu totul speciale, unice și foarte importante, care, prin pictură, devin aproape monumentale.
   Oana Damian. Pictor. Expoziții personale la Cluj și Oradea, participă în expoziții de grup la Bienala de la Florența, ediția a IX-a, Oradea, și Cluj. Publică povești personale și eseuri de opinie în Decât o Revistă, Tataia, LaPunkt.ro, Samizdat online. Lucrează cu subiecte legate de intimitate, micro-univers, propune spre discuție mici parabole personale și propriile mărturii despre anxietate. Scrie și pentru blogul personal pe oanadamian.ro.
    Kovats Gizella. Pictor, arhitect. Pictează teme legate de suflet. Scrie eseuri care reflectă preocupările din pictură, dar și interesul pentru teme ecologice. Textele sale au apărut în revista Tribuna (Impresionism: Intre refuzul teoriei si practica meditatiei, Unde as putea gasi un om care a uitat cuvintele ca sa vorbesc cu el), precum și pe blogul personal artphilo.wordpress.com. A participat la mai multe expoziții în Cluj, Sfântu-Gheorghe, Torino din 2001 și până în prezent. Pagina cu lucrări: gazikovats.carbonmade.com.
     Leonard Vartic. A fost cadru didactic asociat la Facultatea de Teatru și Televiziune în cadrul Universității Babeș-Bolyai, preparator la Facultatea de Arhitectură și, în prezent, doctorand, a participat la numeroase expoziții în țară și în străinătate din 1996 și până în prezent, printre care Galeria Aschenbach din Amsterdam, Centrul Tajan din Paris, Tomescu Art Gallery, Kennet, USA, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu