miercuri, 29 aprilie 2015

Salonul Internaţional de Artă Fotografică a României




Muzeul Olteniei


Craiova


editia a XIX-a, 6 - 24 mai 2015






     Fotoclubul Mircea Faria, în cooperare cu The International Federation of Photographic Art (FIAP), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi Muzeul Olteniei, organizează miercuri, 6 mai 2015, ora 18:00, în Sala Ştefan Ciuceanu, vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică a României (SIAF).
    Vor fi expuse fotografiile premiate la cea de-a XIX-a ediţie a acestui prestigios salon, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.
    Salonul a fost vernisat iniţial, în decembrie 2014, în Bucureşti, la Palatul Şuţu, evenimentul cultural fiind organizat şi dedicat fotografilor amatori şi profesionişti din întreaga lume. Importanţa acţiunii AAFR, a adus participanţi importanţi din Argentina, Australia, China, Portugalia, Germania etc.
    “Este cea mai mare participare la un salon internaţional organizat în România, în ultimele decenii, apreciere cuantificată nu doar prin prisma numărului mare de lucrări primite cât mai ales prin calitatea lor deosebită. Au participat 264 de autori din 39 de ţări, cu 2009 lucrări. La secţiunea color, din cele 1009 lucrări primite, juriul a acceptat 362, adică 35,8 % în timp ce la secţiunea alb-negru, din 1000 de fotografii primite, au fost acceptate 273, adică 27%”, afirmă Eugen Negrea, preşedinte AAFR.
    Fotoclubul Mircea Faria, activează în Craiova din anul 1963, organizând în ultimii ani, în colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova, o serie de expoziţii de fotografie menite să promoveze arta fotografică şi activitatea membrilor clubului.
    Muzeul Olteniei Craiova va găzdui acest salon, în perioada 6-24 mai 2015, intrarea fiind gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu