marți, 28 aprilie 2015

Lumea idiş in România - un tezaur regăsit




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


28 aprilie - 17 mai 2015




    Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti alături de Federaţia Comunităţii Evreieşti din România si Muzeul de Istorie a Evreilor din România vă invită marţi, 28 aprilie 2015, ora 16.00, la vernisajul expoziţiei Lumea idiş in România - un tezaur regăsit, ce va avea loc în sala Gheorghe Focşa, sediul Muzeului Satului din Şos. Kiseleff nr. 28.
    Redescoperirea patrimoniului cultural creat de intelectualii evrei din România în limba idiş permite nu doar reintegrarea unor artişti şi opere în conştiinţa publică, dar şi restituirea unei părţi importante din istoria Europei şi a culturii europene pentru opinia publică de azi.
    Lumea idiş în România a însemnat un spaţiu de păstrare şi dezvoltare a identităţii evreieşti şi o sinergie continuă între cultura evreiască şi cea a populaţiilor în mijlocul cărora evreii au trăit. Viaţa culturală legată de limba idiş s-a desfăşurat în cadrul unor instituţii de presă, teatre şi grupuri de gândire care au contribuit la dezvoltarea culturii româneşti.
    Expoziţia Lumea idiş in România - un tezaur regăsit este încă un pas pe care Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România îl face în procesul de reintegrare a unui imens patrimoniu cultural în conştiinţa opiniei publice din ţara noastră şi din lume.
    Expoziţia se înscrie în programul Muzeului Satului intitulat Dialogul civilizaţiilor şi va putea fi vizitată în perioada 28 aprilie - 17 mai 2015, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00, în sala Gheorghe Focşa, Şos. Kiseleff nr. 28.
Mai multe detalii
021 317 91 03/int. 178, 186, 290

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu