vineri, 3 aprilie 2015

Expoziția Aurul și argintul antic al României




Muzeul Judetean Mures


Palatul Culturii, Targu Mures


8 aprilie - 16 mai 2015





    Muzeul Județean Mureș în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României din București, organizează în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu Mureș un eveniment cultural de excepție - Expoziția Aurul și argintul antic al României.


   Sala de Oglinzi va fi înnobilată în perioada 8 aprilie – 16 mai 2015 prin prezența Aurului și argintului antic al României, expoziție itinerantă care reunește unele dintre cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice, ale antichității clasice și perioadei migrațiilor, deci un patrimoniu de excepție, atât ca valoare intrisecă cât și istorică.


   Expoziția Aurul și argintul antic al României reprezintă un amplu proiect muzeografic, inițiat și organizat de către Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu 31 de muzee de istorie și arheologie din toată țara, care participă la acest proiect cu cele mai reprezentative piese din aur și argint aflate în patrimoniul lor. Au fost reunite astfel peste 1000 de podoabe din metale prețioase, accesorii vestimentare, armament de paradă, piese de harnașament, piese de veselă, eșalonate ca întindere cronologică din eneolitic până în zorii evului mediu, din mileniul al V-lea a.Chr. până în secolul al VII-lea p.Chr.


   Expoziția Aurul și argintul antic al României este principalul eveniment expozițional organizat de Muzeul Județean Mureș în anul 2015, de aceea vă așteptăm să poposiți în această perioadă în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii pentru a admira aceste capodopere istorice și artistice.


   Vernisajul va avea loc miercuri, 8 aprilie, la ora 17.00 (intrarea este pe baza de invitație). Publicul este invitat să viziteze expoziția în perioada 9 aprilie -16 mai, de marți-duminică între orele 9.00-16.00. Prețul biletelor este 18 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii și pensionari.

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu